Nažalost, registracija je završena.

I. Škola dječje i adolescentne psihijatrije održat će se 18. i 19. travnja u Splitu. Prvi je to put da se okupljaju specijalisti, psihijatri/subspecijalisti i specijalizanti dječje i adolescentne psihijatrije s ciljem razmjene znanja i u svrhu kvalitetnije prevencije i liječenja psihičkih poremećaja djece i adolescenata. Ovogodišnja tema je „Stranac u vlastitom tijelu (Rodna disforija)“.


  • Datum: 18.04.2024. 08:00 PM - 19.04.2024. 03:00 PM
  • Lokacija prilaz braće Kaliterna 1, 21000, Split, Croatia (Karta)

Opis

Klinika za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju 1. Školu dječje i adolescentne psihijatrije koja će se održati 18. i 19. travnja u hotelu Briig u Splitu.

Ovogodišnja tema je „Stranac u vlastitom tijelu (Rodna disforija)“ uz stručna, otvara i niz društvenih, kulturoloških, ideoloških, etičkih i obiteljskih dilema. Kroz ovaj susret stručnjaka pokušati će se podržati terapeute u zadataku prepoznavanja i suočavanja sa snažnom podijeljenošću u tome kako ako odgovoriti na potrebe djece i mladih s rodnom disforijom (perzistirajućom diskrepancom u doživljavanju rodne uloge i tjelesnih karakteristika spola).

Sistemski obiteljski pristup ovim izazovima predstaviti će Perspectiva Sistemica.