Nažalost, registracija je završena.

Centar za sistemsku obiteljsku psihoterapiju organizira radionicu o profesionalnom genogramu “Kako je Frida Kahlo završila u mom albumu?”. Cilj radionice je upoznavanje s vlastitim profesionalnim genogramom, istraživanje različitih utjecaja, značajnih osoba i ideja koji su oblikovali naše razumijevanje života, profesionalni identitet i odnos prema profesiji. Izradom profesionalnog genograma kreiramo prostor samorefleksivnosti o našim vrijednostima, uvjerenjima, stavovima i motivaciji, kao i međusobnog prepoznavanja i suradnje s kolegama različitih profesija.


  • Datum: 04.05.2024. 09:00 AM
  • Lokacija Petračićeva ulica 6, Zagreb, Croatia (Karta)
  • Više informacija: HUB385

Opis

Centar za sistemsku obiteljsku psihoterapiju organizira radionicu o profesionalnom genogramu “Kako je Frida Kahlo završila u mom albumu?”.


Genogram, kao najraširenija tehnika sistemske obiteljske terapije, na kvantitativan i kvalitativan način govori o našoj povijesti kroz generacije te ilustrira obrasce odnosa u obitelji i njihov međugeneracijski, kulturalni i socijalni značaj. I u svom profesionalnom životu, stručnjaci pomagači su formirani pod utjecajem različitih znanstvenih disciplina i autora (filozofija, umjetnost, humanističke ideje), profesora, supervizora, edukatora, terapeuta i kolega. Profesionalni genogram, kao alat u edukaciji savjetovatelja i
psihoterapeuta te superviziji pomagača, predstavlja način istraživanja brojnih relacionih, teorijskih, spiritualnih i socijalnih faktora koji oblikuju našu praksu.

Cilj radionice je upoznavanje s vlastitim profesionalnim genogramom, istraživanje različitih utjecaja, značajnih osoba i ideja koji su oblikovali naše razumijevanje života, profesionalni identitet i odnos prema profesiji. Izradom profesionalnog genograma kreiramo prostor samorefleksivnosti o našim vrijednostima, uvjerenjima, stavovima i motivaciji, kao i međusobnog prepoznavanja i suradnje s kolegama različitih profesija. To je koristan alat u razmatranju onoga što bismo htjeli zadržati, a što promijeniti u svojoj praksi.

Radionica je namijenjena kolegama pomagačkih profesija. Kroz uvodni dio sudionici će se upoznati sa teorijskim okvirom tehnike genograma i njenoj primjeni u praksi. U centralnom dijelu sudionici će izraditi i predstaviti svoje profesionalne genograme. Završna diskusija obuhvaća dijeljenje iskustava tijekom radionice, kao i osvrt na međusobne sličnosti i razlike.

Radionica će se održati u subotu 4.5.2024. godine na adresi HUB385, Petračićeva 6, Zagreb. Predviđeno vrijeme rada je od 9h do 14 h, uz kraće pauze za kavu. Cijena radionice je 70 eura (PDV uključen u cijenu).

Planirani broj sudionika je maksimalno 20.

Sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju koje mogu koristiti u svrhu prijave stručnog usavršavanja.

Voditeljice radionice su Sofija Mastelica Stokuća i Marija Markotić.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite do 26. travnja 2024., prijavnim obrascem koji se nalazi u nastavku.

Po zaprimanju Vaše prijave dostaviti ćemo Vam podatke o plaćanju radionice.

Više o sistemskoj obiteljskoj psihoterapiji možete pronaći na stranicama Centra www.cesop.hr.

Molimo Vas da ovu obavijest prenesete i drugim kolegama za koje znate da su zainteresirani.

Za dodatne informacije možete nam se obratiti na mail  info@cesop.hr

Veselimo se susretu s Vama!
Centar za sistemsku obiteljsku psihoterapiju